Maandlasten aflossingsvrije hypotheek berekenen

Maandlasten aflossingsvrije hypotheek berekenen

Bij de wens om een woning te kopen met een woonkrediet is het natuurlijk belangrijk om inzicht te krijgen in de maandlasten. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent, en kunt u alvast bedenken welk hypotheekbedrag u zich kunt veroorloven.

De maandlasten van een hypotecaire lening berekenen gaat aan de hand van een rekenmodule, waarbij er diverse gegevens ingevoerd dienen te worden, zoals een nominale of effectieve rente, het bedrag van het woonkrediet en de looptijd. Op basis van deze gegevens kan er een uitstekende raming worden verkregen met betrekking tot de maandelijkse afbetaling.

Vul in het formulier hieronder de door u gewenste waarden in en druk op de knop Berekenen. Als u de waarden wilt aanpassen druk dan daarna opnieuw op Berekenen om uw maandlasten opnieuw te berekenen met de nieuwe waarden. De resultaten worden steeds onder het formulier weergegeven.

Bereken hier wat u moet betalen per maand als u een aflossingsvrije hypotheek zou nemen. Tip: bekijk ook de websites van verschillende banken om te kijken wat daadwerkelijke actuele hypotheekrentes zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld uw maximale hypotheek berekenen bij SNS Bank.